Snel navigeren naar: Volledige planten lijst  |  Nederlandse namen lijst  |  Nieuwe planten
» home»Nieuwe planten

Nieuw in ons assortiment

Berberis lycium


Berberis lyciumEen wintergroene Berberis, de bladeren zijn kransvormig verspreid over de takken, mooi! De vruchtjes zijn (gedroogd) te oogsten en zitten boordevol vitaminen. Ze zijn zo te eten en lekker in smoothies, ontbijt, brood enz, ze geven een lekker 'zuurtje' Eet je ze zelf niet? dan pikken de vogels de vruchten wel. de bladeren zijn te gebruiken voor thee Zelfbestuivend

Cudrania tricuspidata ‘Ché’


Cudrania tricuspidata ‘Ché’ Che-fruit groeit uit tot een kleine boom waarvan de vruchten en de bladeren (thee) eetbaar zijn. De boom is familie van de moerbei. De vruchten lijken wat op aardbeien en de vruchten van Cornus kousa. Om goed te rijpen hebben de vruchten een warme zomer nodig. Geschikt voor goed gedraineerde maar vochthoudende (zand)grond. Che fruit is winterhard tot ongeveer min twintig graden.

Dioscorea opposita


Dioscorea oppositaChinese yam of broodwortel is een winterharde klimmende plant die 's winters bovengronds afsterft.In de oksels van de bladeren vormt yam kleine broedbolletjes die tot een nieuwe plant kunnen uitgroeien. Yam houdt van een rijke,lichte grond. De vaak forse wortels (tot 2kg) kunnen na het tweede of derde jaar opgegraven worden. Te gebruiken zoals aardappel= bakken, frituren, chips..

Lespedeza capitata


Lespedeza capitataEen onbekende maar prachtige plant, deze vlinderbloemige schoonheid! De wortels van deze plant zijn in staat om in samenwerking met bacteriën stikstof vast te leggen. Als de plantenwortels vervolgens afsterven komt deze stikstof (= groeistof) voor de buurplanten beschikbaar. Gratis bemesting dus! En nectar voor de insecten natuurlijk. De zaaddozen zien er in de herfst ook mooi uit. Geschikt voor een zonnige plek op een goed afwaterende bodem.

Pineberry 'Snow White'


Pineberry 'Snow White'Leukigheidje, zo'n aardbeiplant met witte vruchten! De smaak is zoet, met een beetje fantasie is een ananas smaakje op te pikken. Wij houden van veel variatie op het bord; een fruitsalade met deze witte vrucht erin wordt echt een feestje!

Ribes rubrum 'Pink Champagne'


Ribes rubrum 'Pink Champagne'Een lust voor het oog deze roze bes! De bessen zijn vrij groot en zijn lekker fris van smaak. Plant rode bes op een plek in de halfschaduw, liefst op een humeuze bodem.

Vaccinium cylindraceum 'Blau Perle'


Vaccinium cylindraceum 'Blau  Perle'Een laag blijvende heester, uit de familie van de blauwe (bos)bes. Geschikt als onderbegroeier van bomen en grote struiken, maar is ook zeker mooi genoeg om in een pot te zetten! de prachtige blauw gekleurde bessen zijn eetbaar en hebben een mooie traanvorm. De smaak: sappig en zoetzuur. de bessen zijn gedurende een vrij lange tijd te oogsten. Tot slot: prachtige herfstkleur!

Kwekerij Arborealis Vof
Dirk de Ruiterpad 2
8384 DD Wilhelminaoord
The Netherlands
0031 (0)521-38 36 96
kwekerij@arborealis.nl

BTW nr. NL8196.23.428.B01
KVK. 09107906