Snel navigeren naar: Volledige planten lijst  |  Nederlandse namen lijst  |  Nieuwe planten
» home»Nieuwe planten

Nieuw in ons assortiment

Aralia cordata


Aralia cordataDe jonge scheuten van deze reuzengroente worden gegeten in het voorjaar. De plant groeit goed op een schaduwrijke plek en daarmee is het een welkome gast in het voedselbos.

Chenopodium bonus-henricus


Chenopodium bonus-henricusAlleen al vanwege de naam zou je deze plant in je tuin willen hebben!Zowel het blad als de (bloem)scheuten zijn eetbaar. De zaden worden graag gegeten door vogels en werden ook wel als kippen-krachtvoer gebruikt. De plant houdt van een humusrijke, vochtige bodem. Een plek in de moestuin of dicht bij de composthoop is ideaal.

Juglans cinerea


Juglans cinereaBoternoot of witte walnoot genoemd. De jonge takken en vruchten zijn plakkerig en behaard. Groeit uit tot een forse boom van een meter of 15 - 20 (uiteindelijk..).

Rubus fruticosus 'Triple Crown'


Rubus fruticosus 'Triple Crown'Productieve doornloze selectie, met rond augustus - september grote, zeer smakelijke bramen. Direct van de plant eten of invriezen, ze zijn niet lang te bewaren, zo sappig! De prachtige bloei trekt veel insecten aan. Braam kan heel goed als leiplant worden toegepast. De vruchtdracht is op de overjarige takken. Zet de braam op een zonnige tot licht beschaduwde plek.

Schisandra sphenanthera


Schisandra sphenantheraSnel groeiende klimplant met oranje bloemen en rode trossen eetbare vruchten, de zgn. vijf-smaken-bes. Bij kruisbestuiving met andere Schisandra's ontstaan meer bessen.

Ullucus tuberosus 'Beet Red'


Ullucus tuberosus 'Beet Red'De naam doet de plant eer aan: Prinsessenknol! Deze uit het Andesgebergte afkomstige plant is koude gevoelig en wordt pas na de ijsheiligen uitgeplant. Beschut ‘m eventueel ook tegen vroege nachtvorsten in de herfst. De oogst valt rond november. De smaak van de knapperige knolletjes is voortreffelijk, een beetje als die van krielaardappelen. Ook het blad is eetbaar, bijvoorbeeld gestoomd. Prinsessenknol houdt niet van zware bemesting en gedijt ook niet op zware klei! Zorg voor voldoende water om de knollen groot te laten worden.

Kwekerij Arborealis Vof
Dirk de Ruiterpad 2
8384 DD Wilhelminaoord
The Netherlands
0031 (0)521-38 36 96
kwekerij@arborealis.nl

BTW nr. NL8196.23.428.B01
KVK. 09107906